Elementary School Grade 1 Science Questions and Answers 2022

Elementary School Grade 1 Science Questions and Answers 2022
Elementary School Grade 1 Science Questions and Answers 2022

1St Grade Science Questions

HARGABELANJA.COM – Take a look at the sample science questions for first grade elementary school and their answers below. Practicing questions is an effective way to learn. Especially for those of you who want to get high scores, you should of course use this method.

Practicing questions today is very easy, you can use the internet. There are many sample practice questions that you can use to learn. The more questions you face, the easier it will be to answer the exam questions.

IPA Primary School Class 1

1. The part of the body used for hearing is….
a. nose
b. ear
mouth

answer: b

2. Brush your teeth preferably after eating and before….
a. to drink
b. to study
C sleep

answer: c

3. The following uses of the skin are….
a. smell
b. tentacle
respiratory c.

answer: b

4. There are two limbs of human movement, namely the upper and lower limbs. The top member is…
a. head
b. hand
c. foot

Read More :   How to make compost, let's see how!

answer: b

5. A clean environment is an environment that….
a. no vent
b. no garbage
C. not rainbow

answer: b

6. Not brushing your teeth causes teeth….
a. White color
b. grow healthy
c.perforated

answer: c

7. For our body to be healthy, we need foods that….
a. much
b. nice
C. nutritious

answer: c

8. Fish, eggs, tofu and tempeh are types of food that contain…
a. carbohydrate
b. protein
c. vitamin

answer: b

9. An unhealthy house is a house that does not have….
a. trash can
b. car
C. tables and chairs

answer: a

10. The hole for the entry and exit of air is called…
a. the door
b. window
c.ventilation

answer: c

11. People walk around wearing….
a. feet
b. mouth
c. hand

answer: a

12. The eyes are useful for….
a. to eat
b. watch
C listen

answer: b

13. A type of vegetable….
a. orange
b. spinach
C.tempeh

answer: b

Read More :   How to check Telkomsel, Indosat, XL, Axis, Smartfren and Tri numbers

14. Getting dressed can protect you from…
a. wild animals
b. hot
C. rainwater

answer: b

15. Which includes the type of fruit….
a. Cauliflower
b. Sawi
apple

answer: c

Elementary School Grade 1 Science Questions and Answers

1St Grade Science Questions

1. Humans usually use the language to help….
a. chew food
b. food tasting
C. smell of food

answer: b

2. We can smell various types of odors, this is the action of the senses…
a. Audience
b. Taster
smell

answer: c

3. The eye is one of the organs of the human body that is commonly used for….
a. Seeing
b. Listen
C. Chewing

answer: a

4. Humans listen using…
in. Bush
b. Ear
c.hand

answer: b

5. Dafa wants to go to the bookstore, Dafa comes in wearing….
a. his feet
b. her hands
C. His eyes

answer: a

6. Human beings usually chew food using…
a. drink
b. Language
C. Tooth

answer: c

7. The number of human feet is…
a. A
b. Two
c. three

Read More :   Obituary for Richard Alan DeMonte: Cause of Death

answer: b

8. Over our heads we have…
a. Hair
b. Hand
c.jari

answer: a

9. The color of our teeth is….
a. Red
b. Blue
c.white

answer: c

10. For our body to be clean, then we must…. at least 2 times a day.
a. Gargle
b. Taking a shower
c. brush your teeth

answer: b

11. What is the number of our eyes…
a. a
b. two
c. three

answer: b

12. Types of garnishes, for example….
a. spinach
b. Milk
C.tempeh

answer: c

13. The staple food of Indonesians is….
a. these facts
b..rice
milk

answer: b

14. Plants are always watered so that….
a. not dirty
b. without smell
C. do not wither

answer: c

15. The house is ventilated with windows as a place of entry.…
a. animal
b. person
air

answer: c

Those are some sample science questions for first grade elementary school and their answers. Understand well so you can answer the questions correctly.